Tuesday, July 22, 2008

My Journey: new campus,new challenge...

Sejak 1 julai lg ku berada di sini dan kelihatan hidup ku kian berubah.dan sesunguhnya hidupku ini memang amat memerlukan perubahaan.perubahan dari kurang baik kepada yang lebih baik,dari yang lebih baik kepada yang terbaik...insyaAllah.sesunguhnya Allah sentiasa bersama hamba Nya...
Di sini aku cerita kn serba sedikit rutin hidup aku di uia ni.Di samping aku tnjk kn bebrapa gmbr utk tontonan umum.Jadi hrp korang dapat baca dan tinggal kan komen ttg hidup ku ini...

<<~~meja study ku~~
~pg2 mcm bese la..bngn subuh ,n sdh tntu la stlh mennunaikn solat subuh aku msti tdo blk pnye..haha.xleh di lps kn la time tu.baik pnye...well,nk buat cm ne class stiap ari pkl10.jd ape lg kn.tdo la..haha..~
~gmbr ni plak adela a part of my room.amacam kemas x?ni je aku leh tnjk kat part blk aku.sbb blah katil n almari sume tngng langgang haahaa..anyway,dtg la snga blk aku.mahalah(asrama) ali blok ...tuUt...bilik...tUuT... hehe.sj xnk bgtau.mane leh tls dlm blog.kantoi nti hahaa~
~~masjid uia~~
~hAyYa 'AlA sOLaH...kalu nk tau,ni bleh dikate kn port lpk kat uia yg plg famous skali(pd pndgn aku la kan..).lbh2 lg time wktu tngh ari or zuhur.almaklum la nk blk blik pnye la jauh.pastu kne pg clas plak pkl 2.jd ramai la mkhluk Allah yg lpk kat dlm msjd ni utk tngu wktu class.elok la jgk.ble time solat zuhur rmai la yg menunaikan nye secara berjemaah..Alhamdulillah.at least diorg yg lpk tu bleh la nk iktikaf.dpt la jgk pahala...huhu~



~~KENMS cafe~~
~port mkn time tnghari..nyum2..haha..lps pg class pg msti la prut prlu di isi diwktu tngh ari.ye X?jd ini la port aku slalunye.tp jrg2 skali pg jgk la aku sngh kat tmpt len.kdng2 nk tkr selera la jgk kn.lgpn cafe ni la yg plg dkt dgn class aku.jd mls ssh2 fkr.mkn kat cni sdh...~





~~ruang srt khabar library~~ ~~kaunter library~~

~di kala ptg nye plak ini la port lpk aku.hahah..cm poyo la plak kte lpk kat lib.tp jgn risau.kalu muke aku ni study time2 dunia msh aman tu kr aku buang tabiat la tu ahhaah..bese nye aku lpk kat computer lab je.cek frenster la.ape lg yg aku buat ble online.nk cr bhn studi cm lme lg ahaha..hm..ni la bnde yg aku ckp awl2 tu.mls xhbs2..haa,btw,yg dlm gmbr tu bkn aku tau.yg blah kiri tu namenye rahmat,die tngh ngadap ppr arab tu.tp ntah la die phm ke x..huhu..yg sblh lg tu yg pkai bj kuning tu ulwan.ntah la die buat ape kat kaunter lib tu.mamat ni nmmg ntah pape ckit..huhu..jgn mrh ye ulwan..hahaha.~


~~cafe mahallah~~
~menjelang mlm plak,ape lg yg aku buat.kalu xmeetg,aku pg cc,xpn lpk blik aziz(member aku la tu),xpn study..haaha...kr ade jgk la erti stdy dlm kamus idup aku ni.
...n bese nye diner aku kat mahalah je.n mknn yg mnjd fovorite aku adlh "mix"...aku pn xtau ape yg best.fries dgn sausage je kot.tp sdp plak diorg ni buat..yg dlm gmbr tu time aku kat cafe mahalah bilal.tngh tngh mkn la tu konon2 nye ehehe..
...n ble wktu da lwt mlm mata pn da ngantok ape lg tdok je la jwpn nye..~

~ccac office~

~tngh tngu turn utk interview tahfiz...ntah dpt ke x ni huhu~

~nk cite jgk la cikit prkara yg bkn rutin hdp aku.pd suatu ari aku jln2,ntah xtau nk buat ape da kat uia ni time tu.aku trjmpe sorg member aku ni.die pn kte die br apply joiun class debate.aku pn aik excited la kan.aku pn tnye die class tahfiz ade x.die pn jwb ade n ari tu adela ari trakhr utk pply.aku pn ape lg.da la pkl4.30 da mse tu.trus rush ke ccac ofis(bhgn yg hndle class tahfiz n yg seumpama dgn nye la).nsb baik smpt.alhamdulillah.pg la aku isi form n pastu mdm kat kaunter tu suh tngu utk pngln interview.n 1 ari aku dpt call dr ccac ofis tu n aku pn pg la interview tu.da la xbwk alquran.ust yg interview aku ut plak xbg pnjm quran.nsb baik aku ade software quran dlm hnset aku.lega la sikit...hm..ape yg nyedihkan nye,aku da la lbh mse hfz ayat yg ust tu suh hfz.time tasmik plak gagap plak.member aku ckp mmg ssh nk hfz kalu gne hnset ni...nk dipendk kn cite nye,slps bbrapa ari aku pn pg la cek result..n..dgn takdir ilahi.mgkn ade hikmah nye.aku fail.aku xdpt join class tahfiz tu.sngh mnyedihkn la.tp mcm aku kte kn td la.mgkn ade hkmah nye.mgkn Allah swt ade bnde yg lbh baik nk bg kat aku or maybe its just not da time ye or watever He has dicide da best for me.ape2 pn itu la antr ksh yg jrg ku lalui di uia ni...~

Owh ye,bagi yang masih belum sampai ke uia tu.ni ada gambarnya.mungkin tidak sehebat university lai diluar sana tapi ia tetap menjadi kebangaan bagi diri ku untuk menjadi salah satu pelajar di sini...
~~IIUM administration building~~
~btol2 dpn pintu msk uia~
~~IIUM from the sky view~~
~subhanallah...~
Dan untuk pengetahuan semua,uia baru saja berumur 25thn.dan hari tu Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dtg utk smbt jubli perak uia.
..hEpY bEsDaY uIa..

Jadi itu saja dari ku.harap rakan,sahabat,teman dan taulan dpt memberi komen dan nasihat tentang hidup baru ku ini...sekian
Waallahualam

7 ulasan:

rajactafiqah said...

wah3.
lawa nye gombak!
xsabar nk masuk~
heee ;D
best of luck bro!

Anonymous said...

[url=http://firgonbares.net/][img]http://firgonbares.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]nero software, [url=http://firgonbares.net/]student discount on computer software[/url]
[url=http://firgonbares.net/][/url] microsoft office 2003 key free download of adobe photoshop 7 for mac
discount microsoft office home [url=http://firgonbares.net/]cheap software to buy[/url] windows vista 64 bit
[url=http://firgonbares.net/]adobe acrobat 9 professional[/url] free acdsee 3.1 or higher
[url=http://firgonbares.net/]discount adobe software[/url] cheapest tax software
education software reseller [url=http://firgonbares.net/]nik software discount[/b]

Anonymous said...

[url=http://sunkomutors.net/][img]http://sunkomutors.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]nero 7 serial number, [url=http://sunkomutors.net/]dental office software[/url]
[url=http://sunkomutors.net/][/url] educational software systems nero burning rom download
adobe software uk [url=http://sunkomutors.net/]cheap microsoft office 2008 for[/url] buy database software
[url=http://sunkomutors.net/]microsoft reader software[/url] where can i buy adobe creative suite 3 premium for mac
[url=http://sunkomutors.net/]free downloadable software[/url] free software for purchase
Pro 9 Advanced Mac [url=http://sunkomutors.net/]bit Retail Price[/b]

Anonymous said...

[url=http://murudobaros.net/][img]http://murudobaros.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]Readiris Pro, [url=http://murudobaros.net/]software for grocery store[/url]
[url=http://murudobaros.net/]educational software systems[/url] nero freeware buy c++ software
buy cheap software discount coupon [url=http://murudobaros.net/]i buy photoshop for[/url] microsoft student discount software
[url=http://murudobaros.net/]oem software legal[/url] to buy microsoft software in
[url=http://murudobaros.net/]open source store software[/url] discount software for college
coreldraw photographs to line drawings [url=http://murudobaros.net/]cheapest place to buy software[/b]

Anonymous said...

[url=http://hopresovees.net/][img]http://vonmertoes.net/img-add/euro2.jpg[/img][/url]
[b]microsoft office professional software, [url=http://bariossetos.net/]best software to sell[/url]
[url=http://bariossetos.net/][/url] Content Bento 2 Mac office professional software
want to buy software [url=http://bariossetos.net/]why buy photoshop[/url] software for store
[url=http://bariossetos.net/]kaspersky virus protection[/url] line shop software
[url=http://bariossetos.net/]quarkxpress 5 freeware[/url] nero 7
software reseller in singapore [url=http://bariossetos.net/]adobe photoshop cs4 extended upgrade[/b]

Anonymous said...

I here am casual, but was specially registered to participate in discussion.

Anonymous said...

I apologise, but, in my opinion, you are mistaken. Let's discuss. Write to me in PM, we will communicate.